English Nederlands

Support Woordenlijst Gebruikt schermoppervlak

Omschrijving

Het gebruikte schermoppervlak geeft aan hoe groot (in percentage van het totale beschikbare oppervlak) een bezoeker het venster van de browser heeft staan. De ene bezoeker gebruikt meer ruimte van zijn scherm voor menubalken en toolbars dan de ander, hierdoor verschilt het percentage gebruikt schermoppervlak per bezoeker. Ook maakt het verschil of het venster gemaximaliseerd is.

Wat er wordt gemeten

In de tabel worden alle metingen getoond sinds het begin van de telling. Die opbouw van de tabel ziet er als volgt uit :
  • pos.. Populariteit, waarbij de eerste positie het 'meest populair' betekent.
  • gebruikt schermoppervlak. Het gebruikte schermoppervlak in percentage van het totale beschikbare oppervlak.
  • bezoekers. Het aantal gemeten bezoekers.
  • percentage. Het deel van het totaal uitgedrukt in percentage.
  • staafdiagram. Een grafische weergave van de gegevens.
Wat je aan deze statistieken hebt

Wanneer je site wilt maken voor een minimale resolutie (bijvoorbeeld 800x600 of 1024x768), dat moet je ook even in de gaten houden dat bezoekers niet altijd hun schermoppervlak volledig benutten.

Voorbeeld : Je maakt je site voor een resolutie van 800x600 en hoger. Een bezoeker met monitor resolutie van 800x600, die 80% van zijn/haar oppervlak gebruikt zal dus nog steeds moeten scrollen.
 
onderdeel gebruikt
schermoppervlak
rapport browser
beschikbaar Advanced
demo toon


terug naar woordenlijst

Copyright © 1999-2020 CheckStat, Alle rechten voorbehouden. Lees onze voorwaarden, privacy verklaring, disclaimer, sitemap