English Nederlands

Support Woordenlijst Resolutie

Omschrijving

De resolutie geeft aan hoeveel informatie er op het scherm getoond kan worden. De resolutie wordt gegeven in pixels (breedte x hoogte). Een pixel is een 'punt' wat een kleur kan aannemen. Hoe hoger de resolutie hoe meer punten des te fijner het detail.

Monitoren zijn er in verschillende grootte (gegevens in inches(")). Er zijn o.a. 14", 15", 17", 19" en 21" monitoren. Het aantal beschibare pixels wordt verdeeld over de afmeting van de monitor. Een pixel heeft dus een andere afmeting op monitoren met verschillende grootte. Zo heeft een pixel op een 15" monitor bij een resolutie van 800x600 een afmeting van 1/75 inch (3,3 mm), terwijl een pixel op een 17" monitor bij dezelfde resolutie een afmting heeft van 1/64 inch (4,0 mm).

De resolutie is instelbaar (voor windows : Start Menu > Instellingen > Configuratie scherm > Beeld > Instellingen). De beschikbare instellingen hangen samen met de videokaart en de monitor. Duurdere videokaarten en monitoren ondersteunen hogere resoluties. Bovendien kunnen deze kaarten en monitoren deze resoluties tonen zonder verlies van het aantal kleuren. De resolutie die je kunt instellen is dus afhankelijk per computer. Beschikbare resoluties zijn :

resolutie
640x480
800x600
1152x864
1024x768
1280x1024
1600x1200

De resoluties van Macintosh wijken iets af van deze waarden. Zo heeft de Macintosh bijvoorbeeld de resoluties 832x624 en 1152x870.

Wat er wordt gemeten

In de tabel worden alle metingen getoond sinds het begin van de telling. Die opbouw van de tabel ziet er als volgt uit :
  • pos.. Populariteit, waarbij de eerste positie het 'meest populair' betekent.
  • resolutie. De resolutie in pixels (breedte x hoogte).
  • bezoekers. Het aantal gemeten bezoekers.
  • percentage. Het deel van het totaal uitgedrukt in percentage.
  • staafdiagram. Een grafische weergave van de gegevens.
Wat je aan deze statistieken hebt

Een website heeft ook te maken met een breedte en een hoogte. Denk hierbij aan het meegeven van breedte en hoogte van bijvoorbeeld plaatjes, tabellen, frames, etc. Wanneer bezoekers een monitor resolutie hebben ingesteld die lager is dan die van jouw website dan zullen deze bezoekers moeten scrollen. Bij het ontwerpen van een site is het belangrijk er voor te zorgen dat er zo min mogelijk gescrolt hoeft te worden en het liefst helemaal niet in de horizontale richting.
 
onderdeelresolutie
rapportbrowser
beschikbaarFree
Basic
Advanced
demotoon


terug naar woordenlijst

Copyright © 1999-2020 CheckStat, Alle rechten voorbehouden. Lees onze voorwaarden, privacy verklaring, disclaimer, sitemap