English Nederlands

Support Woordenlijst Zoekmachines

Omschrijving

Een zoekmachine is een database waar gebruiker zelf aan de hand van trefwoorden in kan zoeken. Het doel van een zoekmachine is de gebruiker links naar de de meest relavante websites te tonen voor waar de gebruiker naar op zoek is.

Webmasters kunnen hun website aanmelden bij een zoekmachine. Deze website zal vervolgens worden opgenomen in de database en kan dan ook tevoorschijn komen bij een zoekopdracht.

Er zijn duizenden zoekmachines. Tussen deze zoekmachines bestaan onderling veel verschillen. Bij de ene zoekmachine worden nieuw aangemeldde websites door mensen doorgenomen. Bij andere zoekmachines is dit volledig is geautomatiseerd, wat er wel voor zorgt dat de nieuwe sites snel worden opgenomen in de database, maar de kwaliteit gaat er echter niet op vooruit. Verder hecht de ene zoekmachine meer waarde aan meta-tags, of de titel van een website. Kortom, elke zoekmachine heeft zijn eigen methode en dus zijn eigen sterke en zwakke punten.

Bekende zoekmachines zijn :

naamurl
Google http://www.google.com
Yahoo http://www.yahoo.com
Altavistahttp://www.altavista.com
Ilse http://www.ilse.nl
Lycos http://www.lycos.com
Hotbot http://www.hotbot.com
Infoseek http://www.infoseek.com

Wat er wordt gemeten

In de tabel worden recente metingen getoond. De techniek die wordt gebruikt om deze gegevens te meten is afhankelijk van het aantal, volgorde van en het tijdsinterval tussen deze metingen. Die opbouw van de tabel ziet er als volgt uit :
  • pos.. Populariteit, waarbij de eerste positie het 'meest populair' betekent.
  • zoekmachines. De naam van de zoekmachines via welke een of meerdere bezoekers naar jouw site zijn gekomen. Klik op de link om direct naar deze zoekmachine te gaan.
  • percentage. Het deel van het totaal uitgedrukt in percentage.
  • staafdiagram. Een grafische weergave van de gegevens.
Wat je aan deze statistieken hebt

Het aanmelden bij zoekmachines is een van de manieren om de wereld te informeren over jouw site. Is jouw site slecht te vinden bij grote zoekmachines, dan is er werk aan de winkel; meldt je site aan bij deze zoekmachines.

Lees verder

- Internationaal zoekmachine nieuws
- SearchEngines.com, search engine rankings and search engine optimization tips
- BeingFound.com/
 
onderdeelzoekmachines
rapportherkomst
beschikbaarFree
Basic
Advanced
demotoon


terug naar woordenlijst

Copyright © 1999-2020 CheckStat, Alle rechten voorbehouden. Lees onze voorwaarden, privacy verklaring, disclaimer, sitemap