English Nederlands

Support Woordenlijst Javascript

Omschrijving

Javascript is een scripttaal binnen html. Met html kunnen alleen statische pagina's worden gemaakt. Met javascript kunnen dynamische en interactieve elementen worden toegevoegd. Javascript draait in de browser en is dus gemakkelijk te maken en te bekijken.

Wat er wordt gemeten

In de tabel worden alle metingen getoond sinds het begin van de telling. Die opbouw van de tabel ziet er als volgt uit :
  • pos.. Populariteit, waarbij de eerste positie het 'meest populair' betekent.
  • javascript. Of javascript wel of niet ondersteunt wordt en welke versie.
  • bezoekers. Het aantal gemeten bezoekers.
  • percentage. Het deel van het totaal uitgedrukt in percentage.
  • staafdiagram. Een grafische weergave van de gegevens.
Wat je aan deze statistieken hebt

De mogelijkheden van javascript is in de loop der tijd steeds verder uitgebreid. Verschillende mogelijkheden van javascript worden niet door alle browsers ondersteund. Sommige oude browsers ondersteunden helemaal geen javascript.

Het is verstandig te kijken vanaf welke versie de javascript functies die je gebruikt op je site worden ondersteund. Wanneer de bezoekers van je site een browser hebben die deze javascript versie nog niet ondersteunt, zullen deze javascript functies niet werken en zal dus een deel van je site niet werken.

De ondersteuning van javascript versies is afhankelijk van de browser. Wanneer je javascipt gebruikt op je site die niet door alle browsers wordt ondersteund, zou je een check kunnen doen en een alternatief kunnen aanbieden voor andere browsers.
 
onderdeeljavascript
rapportbrowser
beschikbaarFree
Basic
Advanced
demotoon


terug naar woordenlijst

Copyright © 1999-2020 CheckStat, Alle rechten voorbehouden. Lees onze voorwaarden, privacy verklaring, disclaimer, sitemap