English Nederlands

Support Woordenlijst Pagina van vertrek

Omschrijving

Met pagina van vertrek wordt bedoeld via welke pagina de bezoekers je site hebben verlaten.

Wat er wordt gemeten

In de tabel worden recente metingen getoond. De techniek die wordt gebruikt om deze gegevens te meten is afhankelijk van het aantal, volgorde van en het tijdsinterval tussen deze metingen. Die opbouw van de tabel ziet er als volgt uit :
  • pos.. Populariteit, waarbij de eerste positie het 'meest populair' betekent.
  • pagina van vertrek. De url van de pagina die de bezoekers het laatst hebben bekeken van je site.
  • percentage. Het deel van het totaal uitgedrukt in percentage.
  • staafdiagram. Een grafische weergave van de gegevens.
Wat je aan deze statistieken hebt

Uit deze gegevens blijkt welke pagina's de uitgang zijn van jouw site. Waarom een pagina een 'uitgang' is kan een aantal oorzaken hebben.

Ten eerste kan de bezoeker op deze pagina vinden waar hij of zij naar op zoek is, de bezoeker heeft genoeg informatie gevonden en zal de site verlaten. Ook zou het kunnen dat op deze pagina een slechte navigatie aanwezig is. Wanneer de bezoeker op deze pagina komt weet hij of zij de weg niet meer, de pagina loopt dood. Ten slotte zou het kunnen zijn dat de bezoeker rond aan het kijken is op je site zonder een echt doel. Op een gegeven moment is de bezoeker uitgekeken en zal de site verlaten.

Deze laatste optie is niet van toepassing op de pagina's waar de meeste mensen van vertrekken (de pagina's die hoog in de tabel staan), omdat bij een site-seeing de bezoekers doelloos rond aan het kijken zijn en dus van een willekeurige weer pagina vertrekken.
 
onderdeelpagina van
vertrek
rapportsite
beschikbaarAdvanced
demotoon


terug naar woordenlijst

Copyright © 1999-2020 CheckStat, Alle rechten voorbehouden. Lees onze voorwaarden, privacy verklaring, disclaimer, sitemap