English Nederlands

Support Woordenlijst Browser

Omschrijving

Een browser is een programma waarmee je pagina's kunt bekijken op het internet bestaande uit tekst, graphics, animaties, video, muziek en andere multimedia.

Browser oorlog : Netscape versus Microsoft Internet Explorer

In de begin dagen van het internet domineerde Netscape de browser markt. Microsoft besloot de browsermarkt op te zoeken en lanceerde Internet Explorer. Om terrein te winnen bood Microsoft de browser gratis aan, terwijl Netscape niet gratis was (behalve voor educatieve doeleinden). De browser van Microsoft was goed genoeg om de strijd aan te gaan met Netscape, het ondersteunde alle standaarden en creerde ook eigen standaarden. Microsoft begon langzaam terrein te winnen.

Netscape gaf zich niet gewonnen, de oorlog was begonnen. In een snel tempo volgde nieuwe versies van beide browsers, de een weer meer gebruikersvriendlijkheid, compatabiliteit en meer ondersteuning van componenten. Tegen de tijd dat beide browsers bij versie 4 waren was de strijd het hevigst. Beide browsers kregen goede reviews. Microsoft integreerde Internet Explorer in Windows wat een slimme truuk was. Netscape antwoordde daarop door ook Netscape nu geheel gratis aan te bieden een de bron code vrij te geven (www.mozilla.com). Doordat Internet Explorer door de integratie met Windows onstabiel bleek te zijn begon Netscape aan populariteit terug te winnen. Met de release van Internet Explorer 5 waren al deze problemen opgelost en drukte Netscape aan de kant. Een rechtzaak van Netscape tegen Microsoft van de integratie van Internet Explorer werd welliswaar gewonnen, maar leidde voor Netscape, net zoals de release van Netscape 6 (5 werd overgeslagen), niet tot een herovering van terrein.

Inmiddels is Netscape overgenomen nadat het op de de rand van faillisement heeft gestaan. De onlangs gereleasde versie 7 moet weer de 'stijd' aan gaan met Internet Explorer 6, maar zal niet meer dan een enkel procent van de markt krijgen en niet meer voorstellen als 'best of the rest'.

Wat er wordt gemeten

CheckStat heeft een geavanceerde techniek ontwikkeld om de door de bezoeker gebruikte browser en browserversie te detecteren. Met deze techniek is CheckStat in staat bijna 100% van de detecties nauwkeurig uit te voeren, geen browser blijft dus onbekend. In de tabel worden alle metingen getoond sinds het begin van de telling. Die opbouw van de tabel ziet er als volgt uit : Wat je aan deze statistieken hebt

Deze gegevens van dit onderdeel geven je een beeld van wat de gemiddelde bezoeker voor browser en versie heeft. De ondersteuning van HTML code is voor elke browser weer anders. Met deze kennis van welke browser er het meest gebruikt wordt kun je je site optimaliseren voor deze browsers en mogelijk alternatieven bieden voor bezoekers met andere browsers.
 
onderdeelbrowser
rapportbrowser
beschikbaarFree
Basic
Advanced
demotoon


terug naar woordenlijst

Copyright © 1999-2020 CheckStat, Alle rechten voorbehouden. Lees onze voorwaarden, privacy verklaring, disclaimer, sitemap